Sun Dec 16, 2012 10:37 pm
Ở bên San Francisco có 2 nhà hàng nổi tiếng về cua , cả 2 đều thuộc về 1 gia đình vn. Sau khi thành công ở SF, nghe nói họ mở 1 nhà hàng ở bên hollywood khu nhà giàu . Tiệm ở SF - nghe nói nổi tiếng lâu rồi mà họ làm phách lắm giá thì mắc quá trời đất mà không take reservation , khách phải chờ cả tiếng đồng hồ nên AT nghe ghét quá chưa lên ăn.
Họ nổi tiếng là nhờ món garlic noodle và bake crabs . tụi mỹ mê món garlic noodle của tiệm này lắm nên nhiều người ráng đoán mò cái công thức làm garlic sauce của bà chủ tiệm và cũng có nhiều người post lên internet để chia sẻ với mọi người khám phá của họ . CT này AT lấy của cô tàu mã lai . Làm thấy ăn ngon nhưng 1 năm ăn 1 lần thì ok chứ thường xuyên thì chết vì nghẽn tim . AT grilled shrimp để ăn chung với món này
20 oz yellow noodles
1 heaping tablespoon grated Parmesan cheese
Water, for boiling the noodles
Garlic Sauce:
1 stick unsalted butter (same as 4 oz/110 g/1/2 cup/8 tablespoons)
2 heaping tablespoons minced garlic, or more to taste
1 tablespoon Maggi seasoning sauce
1 tablespoon oyster sauce
1 tablespoon fish sauce
1 tablespoon sugar
Method:
Rinse the yellow noodles with running water to discard the oil from the noodles. Drain and set aside.
Heat up a pot of water until boiling. Add the noodles into the boiling water and cook the noodles unitl al dente, or for a few minutes. You can taste the texture of the noodles while cooking. Do not overcook as the noodles will turn soggy. Transfer the noodles out and drain dry.
Prepare the garlic sauce using a saute pan on medium to low heat. Add the butter into the pan and when it melts, add the garlic and saute until aromatic but not browned. Add all the seasonings into the pan, stir to combine well. Transfer the garlic sauce into a small bowl.
To serve, just toss all the noodles with the garlic sauce. Add the cheese, toss to combine well. Serve immediately.
-